

Jł. CEO

Asst. CEO Supdt. E-mail

:

0389-2300137/2322477 (O) 0389-2328160/2325075 (F) 0389-2316279 (O) 0389-2320891 (O) mzelection@gmail.com :

## OFFICE OF THE CHIEF ELECTORAL OFFICER

**MIZORAM** 

## PRESS NOTE

No. H.12014/2/2023-CEO/Loose Dated Aizawl, the 19th April, 2024 :

## **Subj**: Lok Sabha MP Inthlanpuiah tlai dar 5:00 thleng khan 56.68% vote a tla.

1-Mizoram (ST) Parliamentary Constituency hnawhkhahna atana General Election to Lok Sabha, 2024 neih mekah vawiin tlai dar 5:00 thleng khan Mizoram pumah vote 4,85,414 (56.68%) a tla tawh a ni. Polling Station zawng zawngte hi khar vek tawh an ni a, chutih rualin tlai dar 5:00 a vote la thlak hman lo, polling area a awm hman si te vote hi chhiar tel loh la awm thei a ni:-

SI. No	Name of District	Total Voters	Voter Turnout	In percentage	Ranking
1	Aizawl	288304	153178	53.13	11 <sup>th</sup>
2	Lunglei	100700	57844	57.44	5 <sup>th</sup>
3	Siaha	44702	24564	54.95	9 <sup>th</sup>
4	Champhai	57463	32398	56.38	7 <sup>th</sup>
5	Kolasib	63819	36359	56.97	6 <sup>th</sup>
6	Serchhip	54193	32005	59.06	4 <sup>th</sup>
7	Lawngtlai	92455	58575	63.36	1 <sup>st</sup>
8	Mamit	65134	41176	63.22	2 <sup>nd</sup>
9	Khawzawl	17586	10510	59.76	3 <sup>rd</sup>
10	Hnahthial	16223	9065	55.88	8 <sup>th</sup>
11	Saitual	55785	29740	53.31	10 <sup>th</sup>
TOTAL		856364	485414	56.68	

Sd/-Dr. H. LIANZELA Addl. Chief Electoral Officer, Mizoram

& State Media Nodal Officer, Mizoram

## Memo No. H.12014/2/2023-CEO/Loose

Dated Aizawl, the 19<sup>th</sup> April, 2024

Copy to:-

- 1. PS to Chief Electoral Officer, Mizoram
- 2. District Election Officer, Aizawl & Returning Officer

:

- 3. All Assistant Returning Officers
- 4. Director, I&PR Department for wide publicity.
- 5. Station Director, Akashvani/DDK Aizawl.
- 6. President, Mizoram Journalists' Association.
- 7. Proprietor, ZONET/LPS Cable TV.
- 8. All Political Parties.
- 9. Guard File.

(ANDREW H. LALREMRUATA) Media Officer, State Media Cell, Mizoram